Alhamdulillah lulus jugak akhirnya..

26 Ogos 2010
Salam semua...

Malam ni aku dah boleh tido lena. Hari2 duk fikir lesen je. Arini aku dah MELULUSKAN diri..hahaha..apa yang lulus tu? Lesen kereta lah dek non. Nak diceritakan kisah aku ni..lantak la korang nak fikir apa kan..janji aku tahu kemampuan aku..huk huk huk (sambil kesat air mata) 

Banyak betul ranjau dan dugaan aku buat lesen ni sebenarnya..Bermula dari ujian statik komputer: Aku ambik just sekali je. tapi dugaan nya nak siapkan tu ambik masa 2 bulan ko tau..aku rasa nak debik je Institut Memandu tu (nama dirahsiakan bagi menjaga nama baik) Alasan lesen L aku lambat siap katanya ada masalah sistem..nangis aku menunggu. Pas dah ada lesen L tu aku angkat la moto. Bapak la malu dgn sticker L yg besar tampal depan belakang.

And then aku proceed lesen P motor. P motor aku ambik dua kali gak. 1st ambik ok je sebenarnya. Masa kat titi aku silap kira. Aku bwk laju , kandas disitu. Kena la ulang kan. duet2 malayang rm80. Dah setel moto aku belajar plak bawak kereta. Aku memang sepanjang hayat tak penah pegang stereng kereta, gear tak reti masuk. Mengerikan je kalau aku bawak. Dalam 10 jam belajar aku rasa memang tak confident nak test JPJ. 
Nak tak nak aku beranikan diri test JPJ. Confirm tak lulus..aku jadi fobia sampai abes P motor aku..so takyah tampal2 P lagi.. kat kampung aku selalu blatih bawak kereta. Aku rasa dah sinonim dengan gear n stereng. Baru aku buat semula lesen kereta kat kampung aku. so aku berkeyakinan untuk bawak. Alhamdulillah aku dah lulus. Syukur sangat2.. 

Moral of the story usaha tangga kejayaan, berani dan keyakinan diri adalah aspek yang paling penting..




3 kOmEn:

  1. Hezesuze berkata...:

    wah tahniah akak ucapkan..akhirnye dah dpt lesen memandu kete...yihaaa!!

    kompom lepas nie dah tak rempit lagik kan...huhu

  1. MahaMahu berkata...:

    Tahniah akhir nya kau mempunyai lesen juga dan tunggu sajo ketenya kan leh lah tumpang nanti wahhhhh bergaya lah bawa kete lak....

  1. Afzainizam berkata...:

    .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
    ----==--Kami Mengucapkan---==----
    Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
    '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com


    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    tahniah pada kamu bukan senang nak lulus test JPJ ni yee