Potong Bukan Sebarang Potong

16 Ogos 2011


Salam..

Anda biasa memotong kuku tak?  Biasa potong ari apa? 
barang siapa yang mengerat kukunya pada:


Hari Sabtu: keluar dari tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit
Hari Ahad: Keluar kekayaan masuk kemiskinan
Hari Isnin: keluar daripadanya gila dan masuk sihat

Hari selasa: keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

Hari Rabu: keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan

Hari Khamis: keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit

Hari Jumaat: keluar daripadanya dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan 
masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala






2 kOmEn:

  1. ::FAIZ FARISH:: berkata...:

    thanks 4 share, aku dah baca bnda ni dan amalkan sejak dulu... hehe

  1. ^ Uncle Syaf ^ berkata...:

    jap jap betol ke? sebab hari tu ade ustaz cakap sekarang ni banyak hadis2 palsu yang dikeluarkan...so aku pun jadi was was je nak caye...

    takkan lah kite yang banyak dose ni dengan potong kuku je hilang semue dosa....


    :)

    aku try tanye mane2 ustaz dulu untuk surekan bende ni nanti :)