Trip to Guangzhou episod 5

13 Oktober 2011
sambungan dari episod 4


pjgnya entry pasal China ni. Mesti korang bosan kan. Biasa la, aku just nak kongsi cerita je.hehehehe. Oklah jgn buang masa. Biasa pagi2 dah semangat bangun. Kami pergi ke pusat penjualan dan promosi barang kemas berasaskan JED. Tau apa tu jed? google2 plis. Kat sini pon kami kena tipu.

Geramnya je rasa. Mula2 kami diperkenalkan dgn seorang hartawan jed dari Hong Kong yg berkahwin dgn org Malaysia. Kebetulan pd hari tersebut dia baru saje dapat anak lelaki.konon-konon nya sebab tlalu gembira dia nak bagi angpow. So setiap org dapat dua batu jed. kemudian dia sembang la pum pam pun pam dgn semangat membara. n then wat la demo keaslian barangan nya. dgn tak logiknya dia mjual rantai, cincin, berlian n mcm2 r lagi dgn harga yg sgt murah. aku pon terpedaya sekali.hahahaha...





lupakan kisah tsebut. selepas itu kami ke kwsn Times Square utk makan tghari. Oleh kerana kami tiba awal mghabiskan masa dgn mlepak2 dan mgambil gambar sahaja






setelah makan tghari kami keZhong Ba Children's Garmen Plaza. Disini kebanyakan baju kanak2 dgn pelbagai jenis, rupa, design dijual dgn harga borong. Kalau nak beli satu2 memang tak boleh.


2 kOmEn:

  1. Wawa_Nadwa berkata...:

    yes!
    wawa pun terpedaya beli jed.
    aduhh! siap paksa beli plak tuh.
    hangin je.
    hehe!