Coretan di Jitra, Kedah.

28 Jun 2010


26 Jun 2010
Sabtu
Jitra Kedah


Meraikan mempelai Shahrikhuzaimie dan Iffa Lynda. Dua2 rakan aku masa study kat IKTBN Sepang. Bas disediakan, so apa lagi. Aku angkut si Syaf skali. Bab2 makan dia confirm tak tolak, lebih2 lagi yang free. Dalam bas yang disewa tu penuh dengan family pengantin je. Walaupun baru je kenal tapi mereka cepat mesra. Dalam kul 9 malam kami bertolak dari Ampangan N9. 

Dalam bas tu punya la sejuk. Ala2 di Kutub Utara sgt. Sweather tidak mencukupi yer, di tambah lagi dgn mafla dan selimut. hahahaha. Kira2 jam 5.30 pagi baru sampai Jitra. Apa taknya, bape kali ntah duk behenti bas tu. Skejap nak kecing skejap nak gi minum. Biasa la kalau jalan jauh2 ni.

Pas solat subuh kat masjid berhampiran kami berehat utk sarapan dan mandi di rumah tumpangan yang diberi. Adoii punya la ramai nak que utk mandi. Mandi pon 5 minit sorang je..hahahaha. 


Siap2 kiteorg gerak ke Bukit Kayu Hitam. 1st time gi sini. Langsung tak best nak bandingkan dengan Padang Besaq. Around 12 terus gerak ke tempat kenduri berkenaan. Makan2, snap2 bagai, salam2 & balik. OTW balik kami singgah kat Pekan Rabu n sampai kat Seremban around 2 pagi.

ambik berkat
 


 berhampiran pintu masuk Malaysia - Thailand
 bergambar kenangan beramai2
 sebelum merayap ke bukit kayu hitam

Sekian

5 kOmEn:

  1. El-Zaffril berkata...:

    Eh, mamat pakai cap tu pun ade sekali

  1. Hezesuze berkata...:

    Ko bila lak nk kawin Zul..?? hakhakhak

  1. Cik Z@i Pen@nG berkata...:

    msti penatkan btolak 2 hari 1 mlm cmtu..

  1. kHuzaiMie MansuR berkata...:

    nama aku salah da...
    shahrikhuzaimie. huhuhu~~

  1. syaf berkata...:

    woo best woo