Jalan2 Cuci Mata

10 Julai 2009
Salam..

09 Julai 2009
Kuantan


Jangan confius dengan tajuk di atas..itu bukan rancangan terbaru di layar kaca, hanya penarik utk bahan bacaan. Kan perlu ada srategi, padahal berapa kerat sangat yang membaca blog aku ni. Tak tahu la ramai ke tak pembaca diam. Gitu translate terus dari SILENT READER. kikikiki...

Berbalik pada cerita, baru-baru ni aku dan family, family katernya. Padahal kakak, abang ipar, adik dan anak buah aku jer yang pergi. Pergi kemana uols? Kuantan jer, bukan New York or Paris pun. Mana la teman mampu. Nama pun orang kampung kan. huhuhuhu..

Destinasi pertama kami ialah pantai yang popular di Kuantan iaitu Teluk Cempedak. Tapi tak jumpa pun cempedak masa sampai tu.kikikiki..lantak pi la. Melayan si nakal tu memang menyeronok kan la. Duk kejar dia nak main itu ini. layan kan jer la gambar-gambar tak seberapa kami ni.

ni masa dalam perjalanan..senyuman ikhlas dari tuan tanah

mula2 sampai

rehat kejap

pak andak sedang melayan iman

start berjalan..mengharungi jambatan yang agak panjang

gitu fotogediknya aku..agak memualkan

ni la family iman hakim..kakak aku Asmazita dan suami Mansur

ruang pejalan kaki ini memudahkan pengunjung untuk berjalan sepanjang pantai berhampiran. Cantik pemandangan dari atas ni

apa ke tema nya ni? budak kampung di celah batu gamaknya..

iman dan mama nya

teratak santai yang nyaman

iman takut ombak..hahaha..baru ko tahu kan

cantik kan pemandangan..datang ari khamis, so tak ramai orang la. Kalau hujung minggu faham2 la sendri..

gitu posing tak bertema...

gelagat si nakal

air jernih dan biru..sejuk mata memandang

panjang gak jambatan ni


ada lagi next entry

4 kOmEn:

  1. iman botak men gelongsor besh! pak andak sebok interprem! :p

  1. dulu2 masa blajar kat kuantan..
    bile xde air je mesti g sana..
    hihii~ banyak kenangan..

    i wonder..
    adakah beruk2 yg slalu kaco org tu masih ada disana??

  1. Cik AniS GalaXy berkata...:

    iman bkn bdk nakal
    tp iman budak cerdik....
    smlm dia ngadu dgn mak lang...hahaha

  1. rizz berkata...:

    cntekk gak tmpt ni hehehe