31 Ogos by Sudirman Hj Arshad

31 Ogos 2011

1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera

30 Ogos 2011
Salam Merdeka Raya buat semua pembaca blog aizoul.blogspot.com.. 1 Malaysia: Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera

Salam Aidilfitri 1432 H


Salam semua..
Tak berapa hari lagi kita akan menyambut hari lebaran. Masing2 memang excited nak beraya kan. Sabar2..esk je pon. Dikesempatan ini zoul ingin menyusun sepuluh jari memohon beribu kemaafaan kepada semua.
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin buat semua ikhlas dari aizoul.blogspot.com


***jemput la dtg beraya di kg ku (Bera, Phg) & Bukit Jalil
video
video

Soping Moping Aidilfitri 2011

28 Ogos 2011
Hari Jumaat
Tarikh 26 Ogos 2011
Lokasi Jln TAR,Sg Wang
Pelaku Midoh Ripin, Rokiah Jaya, Fatimah Rosli


Yahuuu dah nak raya. Sebelum BALIK KAMPUNG kami anak beranak dgn geygeh mhabiskan duit gaji utk bsoping. Bukan beli untuk kami je, tapi utk mereka yg berada di kampung jugak. Korang bayangkan la bila lelaki mbeli tudung mcm mana. Susah betul la nak memilih. Dapat gak merembat 7 8 tudung utk kakak2, mak n anak buah.

Misi seterusnya mencari baju di Sg Wang. Aku capai je apa yang patut n byar. Puas sgt dapat soping ni. So pokai la aku. nak g China plak pas raya ni..


 suasana di stesen Hang Tuah..yg sgt2 sesak 
 Jln TAR yg wajib sesak menjelang raya

IFTAR di PANNAZ.com.my

Salam..

Skrg mood nak raya je..nak plak tgl sisa2 Ramadhan..persediaan pon masing2 dah 80%-90% kan..ni nak kongsikan majlis IFTAR sebelum aku bercuti. Bertempat di restoren pannaz.com.my   <---click Damansara Perdana. Atas tajaan my boss dan officemate. Dalam 26 org. So far not bad makanan2 kat situ. Special meal nya kambing, lembu, ayam BBQ..so layan gambar ok

  suasana dalam yg cantik & menarik
 harga yang berpatutan
menu lunch & breafast pun ada ...dibuka 8 am- 11 pm
 my officemate yang maha tintong
 my boss baju hijau En Azam..Thanks belanja
 semua nya sempoi2
makanan yg best

IFTAR 1432 H sana sini

24 Ogos 2011
 Salam


Dah 24 Ramadhan skrg. Kurang dari seminggu kita akan berhari raya. Seronok tak terkata. Berikut ada IFTAR baru2 ni bersama rakan2 di dua tempat iaitu Wong Solo Kg Baru & Mali Kajang. So tunggu next entry ok

ragam semua rakan2

 happy birthday nek Anis 
 ada orang nak suap aku kek..memang tak la

my tintong's housemate Haikal

berbuka bersama ex IKTBN Sepang cos multimedia kat restoren Mali , Kajang
Aya, Dayah, Nadia, Fadhli..Nani, Cikon (tiada dlm gmbr)

Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012


"Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012"

saya nak tag:
  1. mahadir
  2. uncle syaf
  3. fareast

Persiapan Aidilfitri

21 Ogos 2011
Salam..

Tinggal 9 hari lagi umat Islam akan menyambut Aidilfitri. Tak sabar rasa nya. Persiapan aku ala qadar je. Cuma belum tukar duit kat bank utk duit raya & beli baju melayu. Yang lain ada la beli sikit2..Jangan duk membazir beli barang2 yang tidak perlu. Islam kan galak kan kita bersederhana dalam semua hal. Selamat berpuasa semua..



19 Ramadhan 1432

20 Ogos 2011
Salam semua..

Apa khabar semua. Dah 20 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa. Cepat masa berlalu kan. Excited dah ni nak beraya. Hehehehehe..Becerita tentang Ramadhan ni, aku memang sgt2 suka memasak. Semalam aku sgt teringin utk masak makanan kampung. Maka siapkan sambal udang petai, sayur labu masak lemak, ayam goreng n cekodok labu. Alhamdulillah kenyang.Rezeki bulan puasa



Pompa Bensin ~ Jangan Lupa Namaku [Full Version HQ]

18 Ogos 2011
Salam semua..

Tengak Ramadhan Terakhir? Tak tgk? Confirm rugi..ia menjadi fenomena kerana lagu tema nya..kecoh kat blog dan juga facebook Pompa Bensin.Sapekah dia? Kalau ikut bahasa indon pompa bensin ni "pam minyak"..Jika diteliti betul2 ada 3 suara yang berbeza dalam lagu ni..Yang penting lagu ni best sgt2 sgt sgt..Dgr la yer

Nuzul Al-Quran

17 Ogos 2011

Salam semua...
17 Ramadhan bersamaan NUZUL AL-QURAN. Pada tarikh ini lah al-Quran yang pertama diturunkan. Beikut adalah serba sedikit tentang Nuzul Al-Quran.
Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M. 

Perkataan "Nuzul" bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.
Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.

Potong Bukan Sebarang Potong

16 Ogos 2011


Salam..

Anda biasa memotong kuku tak?  Biasa potong ari apa? 
barang siapa yang mengerat kukunya pada:


Hari Sabtu: keluar dari tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit
Hari Ahad: Keluar kekayaan masuk kemiskinan
Hari Isnin: keluar daripadanya gila dan masuk sihat

Hari selasa: keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

Hari Rabu: keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan

Hari Khamis: keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit

Hari Jumaat: keluar daripadanya dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan 
masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala






Update Status FB berVIA VIA..try la

14 Ogos 2011
Salam smua...

Sape addict update status FB? Xde blackbery? Xde iPhone? segalanya mudah jika anda mgunakan aplikasi ini..just klik kat bawah ni..lalalala..try la





Skema Irama Syahdu..Hasil tangan ku

Salam..

Ni hasil tangan ku ketika aku di semester akhir Sijil Multimedia tahap 3. Takde la hebat mana. Video ini dihasilkan dengan kegigihan kami satu kelas untuk tujuan suka2 dan kenangan. Harap cemuh dengan berhemah yer.Hehehehe...







Subcribe aizoul83 di YOUTUBE

13 Ogos 2011


just subcribe aku kat youtube.com..stakat ni baru masuk kan satu video..akan dtg aku tambah lagi ok..


follow link kat bawah nie..


Charice - Louder

Charice & Bruno Mars - Before It Explodes

Berbuka puasa di Restoren Azea

10 Ogos 2011
Salam semua..

Apa khabar? Banyak undangan berbuka puasa? Aku tak de satu pun..sendri masak, sendri bayar, sendiri makan. Cerita pasal berbuka puasa, baru2 nie aku & housemate berbuka di Restoren Azea

Terletak di Taman Equine Sri Kembangan. Berhampiran Jusco..kepada sape2 yg terliur di syorkan gi ke sana. Tak menyesal punya. Rasa n harga berbaloi2..Puas hati gerenti. Masakan ala Thai serta melayu yang unik. Antaranya ialah Ikan masak phuket, tomyam azea special, pulut manggis, ketam masak ilman dan macam2 lagi.










8 Ramadhan sudah...

08 Ogos 2011
Salam Ramadhan semua..

Sedar tak sedar umat Islam telah seminggu berpuasa. Sangat pantas masa berlalu. Sungguh seronok berbuka puasa bersama2 rakan baik. Aku lebih suka masak di rumah berbanding beli di bazar Ramadhan. Harga makanan sekarang macam dah tak masuk akal. 

Bayangkan harga sekeping murtabak Singapore yang tidak kurang enak nya dengan murtabak biasa RM5 sekeping, ayam percik pun paling kurang RM4 seketul. Adoii rasa tak de la best mana tapi mahal. so kalau jarang2 tu boleh la nak beli. Kalau hari2 pitammmm... 

Oklah berbalik pada cerita, aku ajak member baik aku berbuka di rumah. Masak simple je, ayam goreng special (ntah la apa specialnya), kobis masak lemak, bihun goreng, ikan kering (wajib) dan beli beberapa jenis kuih dan ayam golek. Alhamdulillah kenyang gak. syukur pada Allah yang dikurniakan rezeki di bulan yang mulia ini. Selamat Berpuasa..daaaa






Shooting bersama krew Maggi untuk TV3

03 Ogos 2011

 Salam semua..

Adakah ada lapar?adakah anda tidak sabar untuk berhari raya? sebut pasal hari raya ni aku nak kongsikan perihal shooting Hari Raya ..program tu diberi nama "Rumah Amal Bersama Maggi" ..bakal ditayangkan pada  10 Ramadhan terakhir selepas siaran Jejak Rasul. 

Sebanyak 5 buah rumah terpilih untuk program ini. Yang terbaik akan memenangi RM5000 untuk disumbangkan ke rumah anak-anak yatim terpilih. Sama-sama nantikan telatah kami di dalam siaran itu nanti.Nie aku kongsikan sepanjang rakaman tersebut